Mads_Bilstrup_Formand_for_Socialr__dgiverne_Lisbeth_Holten_1650_px
- Vi risikerer at tabe en gruppe mennesker på gulvet, fordi de tilbud, der er til rådighed, ikke er de rigtige. De kan i stedet risikere, at deres ressourceforløb bliver forlænget gang på gang, lyder det fra formand i Dansk Socialrådgiverforening Mads Bilstrup Foto: Lisbeth Holten, Socialrådgiverne

Socialrådgivere: Skær ikke i ressourceforløbene

1. okt 2020, 11:56

Denne artikel er oprindeligt bragt på socialrådgiverne.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) foreslår ifølge socialrådgiverne.dk at fjerne refusionen til kommunerne for vejledning, opkvalificering og mentorstøtte for at finansiere et mere erhvervsrettet indhold i ressourceforløbene. Det bekymrer Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

LÆS OGSÅ: Minister efter kritik: Aftale om ressourceforløb kommer stadig på plads i 2020

– Vi risikerer at tabe en gruppe mennesker på gulvet, fordi de tilbud, der er til rådighed, ikke er de rigtige. De kan i stedet risikere, at deres ressourceforløb bliver forlænget gang på gang, siger han.

Mads Bilstrup havde i sidste uge et debatindlæg på Altinget.dk sammen med Thorkild Olesen fra Danske Handicaporganisationer, hvor de opfordrede regeringen til at give mennesker i ressourceforløb den rigtige indsats hurtigere, end de får i dag.

– Med forslaget om at fjerne refusionen gør regeringen det dyrere for kommunerne at give den rette indsats.

LÆS OGSÅ: Formand for socialrådgivere: Der er ikke job til folk på kontanthjælp

Mennesker i ressourceforløb har komplekse problemstillinger ud over ledighed, og derfor kan en erhvervsrettet indsats ikke stå alene, mener Mads Bilstrup.

– Et rent virksomhedspraktikforløb er simpelt hen ikke det rigtige for en ung mand på 30 eller 35 år, som aldrig har været på arbejdsmarkedet og som har sociale eller psykiske problemer. Så kære Peter Hummelgaard, drop besparelserne på vejledning, opkvalificering og mentorstøtte til mennesker i ressourceforløb. De har brug for en helhedsorienteret og socialfaglig indsats, siger han.