Mens strejke raser på syvende uge:
SF vil afsætte milliarder til kvindefag

20210303-144523-L-1920x1279we
SF vil årligt afsætte to milliarder kroner til et lønløft i traditionelt kvindedominerede fag. Partiets beskæftigelsesordfører Karsten Hønge afviser, at det er et forsøg på at løse sygeplejerskernes konflikt.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
4. aug. 2021 12.16
SF vil afsætte to milliarder kroner årligt til et lønløft i traditionelt kvindedominerede fag, men partiet afviser, at forslaget er at blande sig i sygeplejerskernes strejke.

Mens sygeplejerskerne strejker på livet løs, fordi de føler sig dårligere lønnet end andre offentlige faggrupper med samme uddannelseskrav og ansvar, er der fortsat ingen hjælp at hente på Christiansborg. I hvert fald ikke fra regeringspartiet.

Men nu vil SF tage første skridt mod det lønefterslæb, som sygeplejersker, pædagoger, sosu-assistenter og andre traditionelle kvindefag mener, at de lider under. 

Partiet vil afsætte to milliarder kroner årligt til et lønløft i traditionelt kvindedominerede fag, og derudover foreslår SF en ny ligelønslov, som målrettet vil give lønstigninger til de kvindedominerede fag i den offentlige sektor. Også arbejdsvilkårene på de offentlige arbejdspladser skal have et løft.

- Ansatte i de traditionelle kvindefag spiller en nøglerolle i vores samfund, og derfor skal de selvfølgelig have en ordentlig løn og gode arbejdsvilkår, siger SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, til A4 Overenskomst. 

Glemt kodeord