Jacob_Mark_undervisningsordf__rer_SF_Martin_Sylvest_Ritzau_Scanpix_1650px
Jacob Mark, undervisningsordfører, SF, kalder det en fadæse, at mange skoler er usikre på, om de bliver kompenseret for udgifter til bekæmpelse af corona. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

SF kalder tvivl om corona-kompensation for en fadæse

24. nov 2020, 11:14
Selvom regeringen flere har gange understreget, at staten vil dække alle coronarelaterede udgifter, tror mange skoler, at de selv ender med ekstraregningen. En fadæse, lyder det fra SF’s Jacob Mark.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

40 procent af skolerne har ikke set en eneste ekstra krone til at dække deres coronaudgifter, og 46 procent af skolelederne forventer at få dækket under 80 procent af deres coronarelaterede udgifter fra årets løb.

30 procent svarer derfor, at de holder igen med deres coronahåndtering af frygt for, at skolen ender i en situation, hvor den økonomiske hjælp enten ikke kommer eller ikke rækker til at dække alle udgifterne.

Sådan lyder bekymrende tal i en undersøgelse, Folkeskolen har foretaget baseret på svar fra 166 skoleledere fordelt på skoler i 65 af landets kommuner.

LÆS OGSÅ: Langt over halvdelen af de ældste elever føler sig pressede i skolen

Den store usikkerhed kalder SF's undervisningsordfører Jacob Mark for en fadæse, der ifølge ham går ud over kvaliteten af undervisningen ude på skolerne - uanset om pengene kommer eller ej.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.