Sexismen lever på arbejdspladsen:
'Man er et dyr på en dyrskueplads'

20100211-221505-6-1920x1077we
'Der er mange mænd, der ikke har udviklet en empatisk sans, hvor de kan mærke, at det er forkert, lyder det fra mandeforsker Kenneth Reinicke om sexisme. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
10. aug. 2020 06.05
Der er stadig massive udfordringer med sexisme på danske arbejdspladser. Kvinder oplever kommentarer om deres udseende. Det mener forening mod sexisme. Forklaringen skal findes i en rodfæstet kultur, der er svær at komme af med, lyder forklaringen fra en mandeforsker.

Når nyhedsværten på TV Midtvest, Louise Deruginsky, går på skærmen, er det med stor sandsynlighed for, at der efterfølgende tikker beskeder ind til hende fra seere, der har spørgsmål.

Ikke om journalistik. Heller ikke om kanalens sendeplan. I stedet handler beskederne typisk om Louise Deruginskys udseende. For burde kjolen ikke være et nummer større, og hvorfor er det lige, at Louise Deruginsky skjuler sin mave? 

Spørgsmål, der udover at være grænseoverskridende og upassende, slet og ret er sårende. Det fik for nyligt nyhedsværten til at reagere og kalde på forandring.

Hun skriver sig ind i en lang række af både mænd og kvinder, der står frem og siger fra overfor det, der bedst kan rubriceres som en form for hverdagssexisme.

Glemt kodeord