20200116-174828-4-1920x1280we
Det giver 14 dages karantæne efter ferien, hvis man rejser til et af de lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Besked til 25.000 ansatte: Rejse kan koste dig jobbet

21. jun 2020, 11:29
Region Syddanmark advarer i et brev sine 25.000 ansatte om konsekvenserne ved deres valg af ferieplaner.

De 25.000 ansatte i Region Syddanmark skal tænke sig om en ekstra gang, inden de sætter sig på et fly med retning mod en af de destinationer, som Udenrigsministeriet fortsat fraråder rejser til.

En ferie i et af de bandlyste lande kan nemlig ende med at koste dem jobbet, skriver JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: Jeppe fyret under corona: Måtte kigge langt efter dagpenge

Det er Region Syddanmark, der i et brev til de ansatte gør opmærksom på, at hvis de trodser myndighedernes anbefalinger og alligevel holder ferie i et af landene på den sorte liste, så kan det blive 'betragtet som væsentlig misligholdelse af din ansættelse, hvilket i sidste ende kan medføre ansættelsesretlige konsekvenser,' som der står i brevet.

Formand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark finder meldingen truende, men det afviser HR-direktør i Region Syddanmark, Lene Borregaard.

- Men vi bliver nødt til at gøre opmærksom på hvilke juridiske konsekvenser, det kan have, hvis man ikke kan passe sit arbejde efter endt ferie, siger hun til JydskeVestkysten.

Det giver nemlig 14 dages karantæne efter ferien, hvis man rejser i et af de lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til.

Der kan fra 27. juni rejses til og fra visse lande i EU og Schengenområdet samt Storbritannien. Dog fraråder Udenrigsministeriet stadig rejser til blandt andet Portugal og Sverige. Rejsevejledningerne er kun anbefalinger. Det er dermed ikke ulovligt, hvis man ikke følger dem.