Det højeste niveau af efteruddannelse i fem år:
'Det drejer sig om at holde på guldet'

20170926-135032-4-1920x1920we
Hotel og restaurationsbranchen har været hårdt ramt af coronakrisen. Men det er samtidig en af de brancher, hvor der er sket en stor stigning i brugen af midler fra de kompetenceudviklingsfonde, som Pensionsdanmark bestyrer. (Arkivfoto) Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
16. dec. 2020 09.55
Coronakrisen har sat gang i efteruddannelsen af danske ansatte, viser nye tal.

Coronakrisen har i den grad sat sit aftryk på danske virksomheders økonomi. Men det er langt fra alle, der vælger at fyre eller hjemsende ansatte, når ordrebøgerne bliver tyndere.

Arbejdsgiverne har i højere grad end tidligere brugt krisen til at opkvalificere de ansatte, viser nye tal fra Penionsdanmark, skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Ikke alle efteruddannelses-penge kommer i spil: - Situationen er alvorlig

Pensiondanmark administrer 20 kompetenceudviklingsfonde, og her er udbetalingerne på det højeste niveau i fem år. I årets første 11 måneder er de steget til 61,1 millioner kroner. Det er en stigning på 17,5 procent i forhold til sidste år.

- Det drejer sig om at holde på guldet, det bedste vi kan, til den dag vi får rigtigt travlt igen, siger Claus E. Eskildsen, adm. direktør i stålproducenten Kami Stål i Faaborg, til Børsen. Han er en af dem, der har valgt at sende sine ansatte på kursus.

Tallene fra Pensiondanmark viser, at det især er i brancher, der har været hårdest ramt af corona, at stigningen har været størst. Det gælder blandt andet inden for hotel-, restaurations- og turismeerhvervet, lufthavne, vaskeribranchen og mejeriindustrien.

LÆS OGSÅ: Guide: Har du ret til efteruddannelse? (og hvor meget?) - Få svaret her