Hoteller og restauranter skriger på arbejdskraft:
Men over halvdelen er ansat på deltid

20130423-105931-4-1920x1281we
52 procent i hotel- og restaurationsbranchen arbejder mindre end 20 timer om ugen, mens 34 procent kun er ansat op til 10 timer (arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
14. sep. 2021 13.00
52 procent af de ansatte på hoteller og restauranter arbejder mindre end 20 timer om ugen. Det undrer man sig over hos 3F, fordi det samtidig er en branche, der ofte fortæller om mangel på medarbejdere.

En stor del af arbejdsstyrken er på nedsat tid samtidig med, at virksomhederne mangler arbejdskraft. 

Ifølge tal, som Danmarks Statistik har trukket for 3F, arbejder 52 procent af de ansatte i hotel- og restaurationsbranchen mindre end 20 timer om ugen, mens 34 procent kun er ansat op til 10 timer.  

LÆS OGSÅ: Akut mangel på arbejdskraft: Nu mødes Hummelgaard med parterne

Søren Heisel, der er forbundssekretær i 3F, var overrasket, da han så tallene første gang.  

Glemt kodeord