Tivoli
Måske Tivoli snart kan åbne igen. I så fald kan du overveje at tage derind grundlovsdag d. 5. juni, der i 2021 falder på en lørdag. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Så mange fridage kan du se frem til i 2021

31. dec. 2020 10.00
2021 bliver det såkaldt ”arbejdsgiver-år”. Både flere fridage og juledagene falder nemlig i weekenden. Få her et overblik over, hvordan helligdage og fridage falder i det nye år.

Vi kan desværre ikke holde helt så mange ’gratis’ fridage i 2021, som vi kunne i 2020. Flere fridage og juledagene falder nemlig i weekenden. Foråret byder dog stadig på nogle åndehuller. Få et overblik nedenfor.

HK Privat har lavet denne oversigt over det nye års fridage:

Påsken: Første fridag i påsken er skærtorsdag den 1. april, og du kan holde fri til og med 2. påskedag, som er mandag den 5. april. Altså 3 fridage – foruden weekenden, naturligvis – sådan som påsken altid giver.

Torsdag den 1. april (skærtorsdag)
Fredag den 2. april (langfredag)
Mandag den 5. april (2. påskedag)

Store Bededag: Heldigvis en helligdag og dermed en fridag. Den falder fredag den 30. april, så du kan se frem til en forlænget weekend.

1. maj: For nogen er det en fridag, for andre er det en halv fridag og for andre igen en ganske almindelig arbejdsdag. I år ligger 1. maj desværre på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, så får du ikke ekstra fri i forbindelse med 1. maj i år.

Kristi Himmelfartsdag: Igen en af de dage, der altid giver fri, og den falder i 2021 torsdag den 13. maj.

Pinse og Grundlovsdag

2. pinsedag: Der er nu noget rart ved at ugen først rigtig starter en tirsdag. Anden pinsedag falder nemlig altid på en mandag, og i 2021 bliver det mandag d. 24. maj.

Grundlovsdag: Endnu en af de tricky, for ikke alle har fri på grundlovsdag. Og ligesom med 1. maj har nogen måske en halv fridag. Men ligesom 1. maj falder grundlovsdag d. 5. juni i år på en lørdag, så medmindre du arbejder om lørdagen, får du ikke ekstra fri på grundlovsdag i år.

Jul og nytår: Arbejdsgiver- eller lønmodtagerjul? Det er altid det store spørgsmål. Desværre vipper vægtskålen i julen i år til arbejdsgivers fordel. De tre fridage, som alle har, ligger nemlig alle i weekenden.

Fredag d. 24. december (juleaftensdag - og ikke en fridag for alle),
Lørdag d. 25. december (1. juledag, fridag)
Søndag d. 26. december (2. juledag, fridag)
Fredag d. 31. december (nytårsaftensdag - og ikke en fridag for alle)
Lørdag d. 1. januar (nytårsdag, fridag)
Der skal altså sættes godt med feriedage af i 2021, hvis du vil have lang juleferie.

Udover de ovennævnte fridage, er der naturligvis stadig weekenderne, som der er 51 af i 2021. Hertil kommer dine fem lovbestemte ferieuger - og for de fleste med en overenskomst også en 6. ferieuge.