S-profil:
Fortryder ikke at vi udfasede efterlønnen

leif_lahn_jensen
Beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) fortryder ikke, at han lagde stemmer til VK-regeringens tilbagetrækningsreform i 2011. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
TEMA: Nedslidte danskere
9. mar. 2020 05.58
Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, fortryder ikke, at han og partiet tilbage i 2011 lagde stemmer til VK-regeringens tilbagetrækningsreform, som betød dødsstødet til efterlønnen og forhøjelse af folkepensionsalderen. Det var en nødvendig pris at betale, mener han.

En novemberdag i 2011 stillede den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen sig op på Folketingets talerstol og forsvarede det nykårede regeringsbærende partis beslutning om at lægge stemmer til den omdiskuterede tilbagetrækningsreform.

LÆS OGSÅ: Efterløn: Tusindvis ramt af hårdere regler for modregning

Reformen, som var blevet præsenteret af VK-regeringen året forinden, betød blandt andet, at efterlønsordningen blev udfaset, og at folkepensionsalderen blev hævet, og ved Mette Frederiksens side stod partikammeraten Leif Lahn Jensen, den østjyske havnearbejder, der på det tidspunkt fungerede som partiets arbejdsmarkedspolitiske ordfører.

- Jeg og Socialdemokratiet har gjort alt, hvad vi kunne, for at kæmpe imod forringelse af efterlønnen, men jeg må konstatere, at danskerne ville det anderledes. Det respekterer jeg, men jeg må indrømme, at det gør ondt, det gør meget ondt, lød det dengang fra ham på talerstolen. 

Glemt kodeord