S-pensionsplan skrottet fra aftale i sidste øjeblik

20190626-172052-L-1920x1278we
Helt frem til den 24. juni stod i udkastet mellem Socialdemokratiet og støttepartierne, at en ny regering ville arbejde for, at "nedslidte lønmodtagere får bedre muligheder for værdigt at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet". Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
TEMA: Ny regering
28. jun. 2019 06.22
Pensionsplaner fra S blev skrevet ud af regeringsaftalen, dagen før den faldt på plads, viser udkast.

Socialdemokratiet gik igennem valgkampen med et klart mål om at hjælpe nedslidte danskere. Men til sidst i regeringsforhandlingerne måtte partiet bukke sig og skrive pensionsplanerne ud af aftalen.

Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af et lækket aftaleudkast fra mandag 24. juni. Tirsdag tæt på midnat faldt aftalen på plads.

Helt frem til den 24. juni stod i udkastet mellem Socialdemokratiet og støttepartierne, at en ny regering ville arbejde for, at "nedslidte lønmodtagere får bedre muligheder for værdigt at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet".

Men det blev altså fjernet i sidste øjeblik. I den endelige aftale mellem Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten bliver retten til tidlig folkepension, som De Radikale har været imod, ikke nævnt med ét ord.

Glemt kodeord