Thomas_Adelskov_borgmester_S_Odsherred_Kommune
Borgmester i Odsherred Kommune Thomas Adelskov (S), uddannet folkeskolelærer, har aldrig syntes, at de nationale test har været vigtige. Foto: Pressefoto, Odsherred Kommune

S-borgmester:
Det giver ingen mening at gennemføre nationale test

2. mar. 2021 15.05
Et voksende antal kommuner lægger pres på undervisningsministeren for at lade kommunens skoler slippe for at gennemføre de nationale test frem mod sommerferien.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Mens lærerne fra i går kunne booke nationale test til deres elever, vokser antallet af kommuner, der forsøger at vriste sig fri af Børne- og Undervisningsministeriets krav om at gennemføre testene i den forlængede periode frem til den 11. juni. Det skriver Folkeskolen.dk.

Kommuner som Aalborg, Skanderborg og København har allerede sendt breve til ministeriet med en bøn om at få lov til at droppe de nationale test i år, og lignende henvendelser fra en række andre kommuner er på vej.

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl til møde med Mette F.: Vi skal have alle klassetrin med i genåbning

Det gælder blandt andet Odsherred Kommune, hvor borgmesteren er socialdemokrat og uddannet lærer og hedder Thomas Adelskov.

Han sad i Folketinget i 2006, da den daværende VK-regering sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti besluttede at indføre de nationale test i folkeskolen. Dengang brød Thomas Adelskov partilinjen og stemte nej til de nationale test.

LÆS OGSÅ: Minister bekymret: Skoleelever læser og regner dårligere end før

- Det har aldrig været noget, jeg syntes var vigtigt, siger Thomas Adelskov.

Og hans syn på testene har ikke ændret sig i kølvandet på en lang corona-nedlukning af skolerne.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.