20180928-191537-L-1653x931we
(Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rumænere udvist:
Fanget med 200 stykker værktøj stjålet fra byggepladser

12. nov. 2020 12.30
Det blev dyrt for to rumænske mænd, der på vej ud af landet blev stoppet af politiet med bilen fuld af professionelt værktøj stjålet fra østjyske byggepladser.

Fængsel og udvisning.

Sådan lød dommen over to rumænere, der blev stoppet af politiet med over 200 stykker stjålet værktøj i deres tungt læssede stationcar.

Det skriver Fagbladet 3F.

Dommen over de to østeuropæiske mænd på 20 og 25 år faldt tidligere på ugen ved Retten i Sønderborg, hvor de hver blev idømt 10 måneders fængsel for groft hæleri.

De blev også begge to udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år for forbrydelsen.

Hammeren faldt 10. september, hvor de to mænd, der kørte i en stationcar med rumænske nummerplader, blev stoppet nær Padborg af Syd- og Sønderjyllands Politi.

Betjentene fattede mistanke til bilen, der var tungt læsset med værktøjet. De to mænd blev stoppet, anholdt og varetægtsfængslet.

Politiet fandt over 200 stykker professionelt el- og håndværktøj i bilen og konstaterede, at en del af værktøjet stammer fra indbrud på byggepladser i Århus-området og i Horsens i juli og september måned. Retten fastsatte værdien af værktøjet til mindst 300.000 kroner.

Begge rumænske mænd har under sagen nægtet sig skyldige, men accepterer dommene.

Kommunikationsrådgiver i Syd- og Sønderjyllands Politi Helle Lundberg forklarer, hvorfor de to mænd ikke blev dømt for selve tyveriet.

- Når de benægter, at de har stjålet værktøjet, men siger, at de har fået det eller købt det af ukendte personer, er det svært at bevise tyveri. Det kræver, at man har for eksempel vidner, DNA-beviser eller videoovervågning af tyveriet, forklarer hun og fortsætter:

- Men eftersom de er i besiddelse af tyvekosterne, bliver de dømt for hæleri. Sådan er loven. Men den slags fremgangmåde ser vi ofte med “omrejsende“ kriminelle, der er på vej ud af landet, siger hun.