Formand for FH Lizette Risgaard på talerstolen under Socialdemokratiets kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter , lørdag 14. september 2019. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Risgaard til momssvindlere: Samfundssind går begge veje

26. apr 2020, 17:30
FH-formand Lizette Risgaard langer i en blog ud efter virksomheder, der svindler med betalingen af moms.

På en tragisk baggrund viser det danske samfund sig fra sin bedste side under corona-krisen, hvor lønmodtagere, staten og virksomheder i fællesskab har taget ansvaret for landets økonomi.

Men når lønmodtagerene og skatteyderne sender milliarder af kroner i virksomhedernes retning, bør de også udvise samfundssind.

Sådan lyder udmeldingen fra FH's formand, Lizette Risgaard, i et blogindlæg. 

LÆS OGSÅ: Minister om afdød kræftpatient - "Det gør mig utrolig ondt"

- Derfor var det nedslående, da vi med rigsrevisionens rapport i sidste uge igen blev mindet om, at for mange virksomheder har en plettet skattemoral og bevidst sniger sig uden om, når det kommer til at betale moms, skriver hun i indlægget og tilføjer:

- Det er mangel på samfundssind. Og lur mig, om mange af disse virksomheder alligevel ikke er blege for at søge om hjælp, når det brænder på. Men ligesom staten skal gå forrest med hjælpepakker i dårlige tider, så skal virksomhederne følge reglerne. Altid!

Lizette Risgaard fastslår, at virksomheder i Danmark får rigtig meget til gengæld for de penge, som de hver måned skal aflevere til fælleskassen. Og hun peger i samme omgang på, at man kan kigge til et land som USA, hvis man skulle være i tvivl om det faktum. 

- Her er det nemlig størrelsen på ens bankkonto, der i høj grad bestemmer, hvor stor hjælp man kan få. Har man ikke en sygeforsikring, ved man, at det at blive smittet kan medføre, at man ruineres fuldstændig, og risikerer at ende i hjemløshed, skriver hun og fortsætter:

- Hvis man omvendt bliver hjemme i selvkarantæne, så mister man ikke bare lønnen, men muligvis også jobbet, og så er man også stillet rigtig dårligt. Mange helt almindelige amerikanere uden sundhedsforsikring risikerer derfor, uanset om de bliver smittet eller ej, at få revet hele deres økonomiske levegrundlag væk under sig.

LÆS OGSÅ: Trods bøn fra minister - Gigant genåbner varehuse