20140326-185424-3-1920x1277we__4_
I april var der rekordmange fuldtidsbeskæftigede udlændinge i byggeriet. Her en tysk håndværker på en byggeplads på Amager i København. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Rekordmange udlændinge arbejder i Danmark

17. jun. 2021 07.37
An­tal­let af ud­læn­din­ge, der ar­bej­der i Dan­mark, er re­kord­højt, viser nye tal.

På trods af corona og rejserestriktioner har antallet af udlændinge med arbejde i Danmark aldrig været højere.

I april var der 239.636 fuldtidsbeskæftigede udenlandske statsborgere i Danmark. Det er 15.700 flere end samme måned året før. Det viser sæsonkorrigerede tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Drive by-tilsyn: Kommune coronatjekker boliger med udlændinge fra vejen

- Det er endnu et tal, der understreger, at der er fuld tryk på arbejdsmarkedet. Den udenlandske arbejdskraft er helt afgørende for virksomhederne i situationer, hvor de rette kompetencer ikke findes inden for landets grænser. Uden den udenlandske arbejdskraft vil virksomhederne være nødt til at takke nej til nye ordrer, og vi vil miste vækst og velstand, siger Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, til avisen.

De mange udlændinge arbejder især i byggeriet og i industrien. I begge brancher var der i april rekordmange fuldtidsbeskæftigede udlændinge. Omvendt var der et fald i antallet af udlændinge med arbejde i den coronaramte hotel- og restaurationsbranche.

I industrien er cirka 10 procent af de ansatte udlændinge. Thomas Søby, der er cheføkonom i Dansk Metal, siger til Børsen, at han er glad for den udenlandske arbejdskraft, men han understreger samtidig, at virksomhederne har et ansvar for at sikre flere praktikpladser, så der fremadrettet kan uddannes flere faglærte danskere.

LÆS OGSÅ: Afrikaner i vild flugt fra myndigheder: 'De var omrejsende skrot-forhandlere'