Penge_i_sedler
(Arkivfoto) Foto: Ritzau/Scanpix

Rekord for MobilePay:
Næsten én million overførsler om dagen

29. dec. 2020 10.49
I år er der foretaget 351 millioner transaktioner med MobilePay og i alt overført 123 milliarder kroner.

Over en årrække har flere og flere borgere og firmaer taget MobilePay i brug, og i år har betalingstjenesten sat flere rekorder.

Det oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

En af rekorderne er antallet af transaktioner. De er i forhold til sidste år steget med seks procent til 351 millioner transaktioner for hele året. Med andre ord er der foretaget næsten én million transaktioner hver eneste dag.

De rekordmange transaktioner har bidraget til, at også rekordmange penge er blevet overført via tjenesten. Samlet er der overført for 123 milliarder kroner i år. Det er en stigning på cirka 20 procent i forhold til året før.

Opgørelsen fra MobilePay løber frem til og med 28. december i år. For de sidste tre dage af året har man selv estimeret omfanget af tjenestens brug.

MobilePay blev lanceret i Danmark i foråret 2013. Tjenesten er gratis at bruge for private, mens erhverv skal betale et mindre beløb for brug af tjenesten.

- Det er sådan, at de butikker, der tager imod betaling med MobilePay, betaler et lille beløb for det, ligesom de også gør for at tage imod kortbetalinger.

- Men ligesom det er gratis som forbruger at betale med betalingskort, så er det også gratis at betale med MobilePay. Det planlægger vi ikke at ændre ved, siger Claus Bunkenborg, direktør for MobilePay.

Foruden de rekordmange transaktioner og det rekordhøje beløb, der har skiftet hænder i løbet af året, så har 2020 budt på yderligere en rekord for MobilePay.

I november er der alene foretaget cirka 33 millioner transaktioner og overført i alt 11,7 milliarder kroner. Det er det højeste nogensinde for en enkelt måned.

Med til at hive tallene op for november har været den store handelsdag black friday, som flere butikker rundt om i landet har udvidet til black week.

/ritzau/