Rejseaktører jubler over coronapas:
'En rigtig, rigtig god idé'

20201214-095837-A-1920x1280we
Jan Vendelbo, der til daglig er direktør for Spies, tror, at et coronapas kan bidrage til, at grænserne kan åbnes op på en anden måde. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
3. feb. 2021 11.26
Om tre-fire måneder er der et digitalt coronapas, der kan vise, om man er vaccineret. Det skaber glæde.

Det skaber glæde hos rejsebranchen og i restaurationslivet, at der er et digitalt coronapas på vej til at vise, om man er vaccineret mod covid-19.

Jan Vendelbo, formand for Rejsearrangører i Danmark, mener, det kan være med til at få rejsebranchen i gang igen:

- Det er en rigtig god idé, som er et vigtigt redskab til, at vi forhåbentlig snart kan få verden åbnet igen, så der kan rejses, siger Jan Vendelbo.

Onsdag er coronapasset blevet præsenteret på et pressemøde med blandt andre fungerende finansminister Morten Bødskov (S).

Hvor og hvordan det skal bruges, er for tidligt at sige. Men det skal være med til at åbne samfundet mere i forbindelse med en yderligere genåbning.

Nu vil regeringen, Dansk Erhverv og Dansk Industri i første omgang finde en teknologisk løsning. Den ventes klar om tre-fire måneder.

Hos Horesta, der repræsenterer hotel-, bar- og restaurationsbranchen, mener formand Jens Zimmer Christensen, at passet er et redskab til at få samfundet i gang så hurtigt som muligt.

- Vi hilser initiativet velkommen. Der vil gå et stykke tid, inden vi ved, hvordan det skal virke, men vi ser det som et nyttigt redskab, siger han.

Det skyldes hovedsageligt to ting. For det første er det en mulighed for igen at kunne rejse over landegrænser, hvilket kan få turisme i gang igen.

Samtidig kan det betyde, at der hurtigere kan sikres et forretningsgrundlag, for at der igen kan afholdes større arrangementer, events og koncerter.

- Det kan være konfirmationer. Men for at vi kan se en fordel ved det, kræver det selvfølgelig, at et vist antal er vaccineret, siger formanden.

Både Horesta og rejsearrangørerne understreger, at det er vigtigt, at der kommer en fælles europæisk løsning.

Jan Vendelbo fra Rejsearrangører i Danmark tror, at et coronapas kan bidrage til, at grænserne kan åbnes på en anden måde.

- Man ved, man er vaccineret, at det er trygt at rejse, og modtagerlandet ved, man er vaccineret, siger Vendelbo, der til daglig er direktør for Spies.

/ritzau/