Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

B__rnet__j
For at flere forældre i den offentlige og private sektor kan gå på arbejde under de forlængede restriktioner, udvides adgangen til nødpasning for visse elever. (Arkivfoto) Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix
30. dec. 2020 13.13
Nu er det ikke kun forældre i kritiske funktioner, der kan få nødpasset eller nødundervist deres børn.

For at flere forældre i den offentlige og private sektor kan gå på arbejde under de forlængede restriktioner, udvides adgangen til nødpasning for visse elever.

Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Udvidelsen gælder for elever i 0. – 4.-klasse, så forældre, der har behov for pasning for at kunne varetage deres job i den private eller offentlige sektor, kan få passet deres børn.

Førhen var ordningen kun tiltænkt de børns forældre, der varetager kritiske funktioner. Men ordningen udvides nu, så den også omfatter forældre, der for eksempel ikke kan passe deres arbejde hjemmefra.

Tirsdag aften forlængede regeringen de nuværende restriktioner med to uger frem til og med 17. januar.

Forlængelsen betyder blandt andet, at alle dem, der kan, fortsat opfordres til at arbejde hjemme så meget som muligt.

Derudover er alle elever i grundskolen som udgangspunkt fortsat hjemsendt og skal fortsætte med at modtage nødundervisning.

Dagtilbud og lignende holdes fortsat åbne.

- Forældre, der har mulighed for det, kan dog overveje at holde deres børn hjemme i en kortere eller længere periode, lyder det i pressemeddelelsen fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Hos FOA, der repræsenterer pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter, ønsker man at rykke personalet frem i vaccinekøen, nu hvor dagtilbuddene fortsat skal holde åbent.

- Smitten i samfundet stiger. Også ude i institutionerne, siger Kim Henriksen, formand for Pædagogisk Sektor i FOA, i en skriftlig kommentar.

- Hvis dagtilbuddene skal holde åbent, mens næsten alt andet lukker ned, er det helt centralt, at kommunerne sørger for forhold, der gør, at det kan foregå sikkert og trygt for både børn og voksne.

Hos Bupl er meldingen også, at regeringen og kommunerne må sikre, at pædagogerne får hurtigere adgang til test og vaccine,

- Vi kan se, at smitten blandt pædagoger i daginstitutionerne er dobbelt så høj som i resten af befolkningen og på niveau med de ansatte på plejehjemmene, siger formand i Bupl Elisa Rimpler.

- Det betyder, at de tilbageværende pædagoger er top-pressede, og vi oplever desværre, at mange kommuner ikke længere sørger for vikardækning og ekstra ressourcer til små børnegrupper og rengøring. Det er et kæmpe problem, som kommunerne bliver nødt til at handle på med det samme.

Kommunerne kan for eksempel vælge at lukke dagtilbuddene, hvis der ikke er personale nok.

/ritzau/