Wammen
Regeringen forventer, at et digitalt coronapas vil være klar til maj. Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) til TV2 News. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen forventer at have digitalt coronapas klar til maj

TEMA: Corona i Danmark
3. mar. 2021 14.37
Digitalt coronapas vil kunne dokumentere, at man er vaccineret eller for nylig har fået taget en negativ test.

Regeringen forventer, at et digitalt coronapas vil være klar til maj. Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) til TV2 News.

Det digitale coronapas er en app på telefonen, hvor man kan fremvise, om man er vaccineret mod coronavirus eller for nylig har fået taget en test med et negativt svar.

I første omgang skal passet gøre det nemmere at tage på rejser, hvis et land for eksempel kræver en negativ test for at rejse ind.

Håbet hos erhvervslivet er, at passet også vil kunne bruges i forbindelse med koncerter eller fodboldkampe.

Appen vil for eksempel kunne bruges i billetkontrollen eller i lufthavnen, hvor man vil kunne scanne en QR-kode.

Planerne om et digitalt coronapas blev offentliggjort i starten af februar. Dengang forlød det, at det ville være klar om tre-fire måneder.

Coronapasset bliver lavet i samarbejde med de to store erhvervsorganisationer Dansk Industri og Dansk Erhverv.

Hos Dansk Industri er administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen glad for, at der er udsigt til, at et digitalt coronapas snart kan være klar.

- Vi skal tilbage til et liv og et samfund, hvor det er muligt at gå til koncert i byen, i biografen og på festival. Vi skal have en reel genåbning af Danmark og verden, og vi skal benytte de værktøjer, der kan hjælpe til denne genåbning.

- Hastighed er afgørende, så vi hurtigst muligt kan få udviklet et digitalt coronapas. Derfor er det positivt med finansministerens melding, siger Lars Sandahl Sørensen i en skriftlig kommentar.

Indtil passet er klar i maj, er det allerede nu muligt at kunne fremvise sin coronastatus på sundhed.dk. Fra midten af maj vil det også være muligt i appen MinSundhed.

/ritzau/