20200527-123657-L-1920x1280we__1_
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Partier forlader forhandlinger om hjælpepakker:
'Total affejning'

27. okt. 2020 06.26
Radikales kulturordfører oplyser, at forhandlinger om hjælpepakker fortsætter tirsdag efter vanskeligheder.

Blå blok gik samlet ind til mandagens forhandlinger med regeringen om hjælpepakker med et krav om, at hele Folketinget skal inddrages tidligere og mere regelmæssigt i regeringens coronahåndtering.

Men det har regeringen fuldstændig affejet ved forhandlingsbordet, fortalte Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, mandag aften.

DF forlod derfor forhandlingsbordet i Erhvervsministeriet, blot en time efter at de var begyndt mandag aften klokken 19.

- Det her var en total affejning. Vi sad der dårligt i en time, og så stod det klart, at kunne man ikke leve med den ramme, regeringen har udstukket, så havde man ikke noget at gøre i lokalet, sagde Morten Messerschmidt.

Han understregede, at partiet muligvis var blevet, hvis regeringen havde imødekommet DF's krav om, at alle fem ugers feriepenge skal udbetales, eller hvis regeringen var blødt op på kravet om, at restauranter skal lukke klokken 22.

Ud over DF forlod Liberal Alliance også forhandlingerne. Det skete klokken 21.15, skriver TV2.

Politisk leder Alex Vanopslagh mener ikke, at regeringen har nogen initiativer, der kan sætte gang i forbruget. Regeringen afviser eksempelvis at udbetale de sidste to ugers feriepenge, som der ellers er et flertal for i Folketinget.

Omkring klokken to natten til tirsdag skriver De Radikales kulturordfører, Zenia Stampe, på Facebook, at forhandlingerne er slut for i dag. Også hun mener, at regeringen er svær at nå en aftale med.

- Regeringen har travlt med at lukke en aftale, men vi er meget langt fra at have løst de grundlæggende problemer, skriver Stampe.

- Vi siger først ja, når der ligger en aftale, der rent faktisk svarer på de problemer, som kunstnerne og deres forbund har rejst over for os igen og igen de sidste måneder, tilføjer hun.

Ifølge Zenia Stampe fortsætter forhandlingerne tirsdag.

Inden mandagens møde fortalte Messerschmidt - på vegne af de øvrige blå partier, Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance - at blå blok ville møde regeringen med krav om at blive informeret tidligere om nye restriktioner samt orienteres om corona-situationen i Danmark hver 14. dag.

Et enigt Folketing vedtog i foråret en række vidtrækkende love, der har givet regeringen vide rammer til at handle i forhold til covid-19.

/ritzau/