Qvistgaard afviser Striibs håndsrækning:
'Det vil være en katastrofe'

20210215-091351-L-1920x1280we
- Hvis man er til en fødselsdagsfest, så vil alle gerne have en lige stor procentdel af kagen. Det er det, vi kigger på. Hvis man ændrer på det princip, vil det forandre den måde, som vi alle får vores del af overenskomsterne, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, om fordeling af lønstigningerne i kroner og øre. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
17. mar. 2021 06.10
Kort efter de overordnede forlig blev underskrevet ved overenskomstbordet for nyligt, brød en gammel konflikt ud. Debatten om hvorvidt lønstigningerne skal fordeles ligeligt i procenter eller kroner og øre. Akademikernes formand Lars Qvistgaard afviser, at fordelingen bliver anderledes ved OK24.

Knap var den nye overenskomst landet for landets kommunalt ansatte i midten af februar, før forberedelserne til den næste begyndte. 

Samme dag som forliget blev underskrevet, proklamerede Mona Striib, formand for FOA og Forhandlingsfællesskabet, at hun vil arbejde for, at lønstigninger ved OK24 bliver fordelt i kroner og øre i stedet for procentsats.

I den kommende tid har hun en ambition om at overbevise Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, om det rimelige i at fordele lønstigningerne ligeligt i kroner og øre ved de kommende overenskomstforhandlinger om tre år.

LÆS OGSÅ: Striden der truer fagbevægelsens sammenhold

Glemt kodeord