Psykologer:
Ansatte i knæ efter måneders corona-hjemmearbejde

hjemmearbejde_3
Metaltrætheden rammer flere og flere danskere, der ligesom ægteparret på billedet har arbejdet hjemmefra under coronakrisen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
6. okt. 2020 06.00
Erhvervspsykologer har fået travlt med at hjælpe danskere, der arbejder hjemmefra under coronakrisen. Træthed, udmattelse og manglende motivation rammer flere og flere, mens krisen puster til ulmende konflikter på arbejdspladsen, fortæller tre psykologer.

Det gik ellers lige så godt.

Da regeringen lukkede det meste af Danmark ned for at undgå smittespredning af corona-virus i marts måned, beviste danskerne, at de sagtens kan finde ud af at arbejde hjemmefra uden chefens øjne i nakken og uden hverken at tabe pusten eller miste motivationen.

Faktisk fik mange - til chefernes overraskelse - mere fra hånden på hjemmekontoret end normalt, mange oplevede at få mere tid til familien, og antallet af arbejdsrelaterede stresstilfælde faldt i en periode.

Men nu melder en række erhvervsspykologer, A4 Arbejdsliv har talt med, om udbredt træthed, udmattelse og  manglende motivation blandt flere og flere hjemsendte danskere.

Glemt kodeord