Einar_baldursson3
- Den økonomiske krise, vi står i, er enestående både som produktions- og forbrugskrise, og den kan føre til arbejdsløshed, som vi ikke har set før. Hvordan det ender, afhænger af, om det enkelte menneske oplever håb eller håbløshed, siger arbejdspsykolog Einar Baldursson. Foto: Michael Koch/Scanpix

Psykolog: 'Mette Frederiksen skal lære af Anders Fogh'

1. apr 2020, 14:00
Mette Frederiksens vigtigste opgave lige nu er at indgyde en tro på fremtiden hos de tusindvis af danskere, der mister jobbet på grund af coronakrisen. Alternativet - håbløshed og marginalisering - er en enorm sundhedsmæssig risikofaktor, som nærer militant populisme, mener arbejdspsykolog og stressforsker Einar Baldursson.

- Som ung var jeg fascineret af de forfærdelige begivenheder i 1930'erne. Både fascismen og nazismen. Jeg kunne ikke forstå, hvordan sådan noget kunne ske.  Min far var elektriker og sejlede under 2. Verdenskrig og oplevede tiden, så jeg forsøgte ofte at udspørge ham om det. Hans svar var: 'Jeg håber aldrig, du selv kommer til at opleve det'.

Einar Baldursson kommer i tanke om anekdoten, da vi har talt sammen i næsten en time om den altoverskyggende coronakrise. Da han har fortalt mig den, griner han lidt. Måske mest af sig selv.

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?