JOnas_collage
Fra Afghanistan til Høje-Taastrup. Efter 12 år i Hærens kamptropper tog Jonas Jensen springet til det civile erhvervsliv. Nu er han uddannelseschef hos Securitas. Foto: Privat

Jonas byttede patronerne ud med Excel-ark:
'Jeg har fået nogle øretæver på vejen'

25. feb. 2020 06.12
Jonas Jensen var kampsoldat i over 12 år. I dag bruger han sine erfaringer fra Forsvaret i sit civile job som uddannelseschef hos Securitas. Men springet fra det militære til det private arbejdsliv kommer med både fordele og ulemper, fortæller Afghanistan-veteranen.

- Da jeg kom ud i det civile for tre år siden, skulle jeg vænne mig til en anden holdning, f.eks. at folk kom for sent til møder, og at det kunne være et stort problem for folk, hvis de gik glip af det gode tilbud nede i Bilka. Når man selv lige har været to gange i Afghanistan, synes man måske ikke, at det er verdens undergang. Det skulle jeg lige lære at håndtere.

Sådan beskriver 34-årige Jonas Jensen sit skifte fra kampsoldat i Hæren til lønmodtager på det private arbejdsmarked. Han har siden starten af 2020 været uddannelseschef i sikkerhedsvirksomheden Securitas. 

Glemt kodeord