Professor forudser mere hjemmearbejde efter coronakrise:
'Nu har vi smagt sødmen'

Hjemmearbejde_par
Ægteparret Mette Holm Simonsen og Jakob Jørgensen arbejder som mange danskere hjemmefra, efter at regeringen har opfordret arbejdsgivere til at sende deres ansatte hjem for at begrænse udbredelsen af coronavirus. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
17. mar. 2020 22.35
Danskerne mærker i disse dage de mange fordele ved hjemmearbejde, og derfor vil flere bede om at få arbejdsdage væk fra kontoret efter coronakrisen, vurderer professor. Psykolog peger dog på, at for meget hjemmearbejde kan være problematisk for arbejdsmiljøet.

Det er en spøjs oplevelse at klikke sig ind til et virtuelt møde i Google Hangout med kolleger, der er vant til at mødes i et kontorlokale.

Én sidder i pyjamasbukser og har tilsyneladende ikke været i bad. Håret stritter i alle retninger. En anden sidder med en baby på låret, og jeg selv fjerner mit fjæs fra den bærbare pc, mens jeg skovler myslien indenbords udenfor pc-kameraets rækkevidde, i et forsøg på at skjule, at jeg spiser morgenmad under mødet. 

Det er tydeligt, at vi mangler træning i disciplinen. For hvad er god etikette, og hvad er dårlig stil på et hjemmearbejdskontor, når man åbner døren eller rettere kameraet for kollegerne?

LÆS OGSÅ: Dennis Nørmark: Måske du skal overveje i disse dage, hvad du normalt laver på arbejdet?

Glemt kodeord