20190208-171140-2-1920x977we
På billedet ses beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Borgmester om genåbning: - En døduretfærdig aftale

21. maj 2020, 13:24
Min bekymring over, om regeringen reelt har forstået situationens alvor for hovedstadsområdet er voksende med nattens aftale, siger Københavns beskæftigelse- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Nattens aftale om at genåbne endnu mere og hurtigere er ikke rar læsning set med hovedstadsbriller.

Sådan siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) efter den politiske aftale om at genåbne store dele af det danske samfund hurtigere end tidligere planlagt.

LÆS OGSÅ: Tragisk ulykke på motorcykel - prins død på stedet

Det er især aftalen om at dele landet op, så de offentligt ansatte vest for Storebælt må gå på arbejde fra onsdag den 27. maj, mens deres offentlige kolleger i Region Hovedstaden og Region Sjælland fortsat ikke har fået en startdato, der forarger den københavnske borgmester.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. Og da der også samtidig lempes på restriktionerne for eksempelvis tyske sommerhusejere, er den regionale forskelsbehandling komplet, lyder kritikken.

- Vores nødlidende turismebranche i hovedstadsområdet må fortsat vente i uvished, da der ikke afgørende er rykket noget for os ift. grænserne. Og vores muligheder for at hjælpe de mange tusinde nyledige tilbage i job svækkes af, at vores jobcentre - i modsætning til resten af landet - ikke må åbne, Så det er faktisk, hvis jeg skal være ærlig, en døduretfærdig aftale, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun glæder sig dog på gymnasieelevernes, museernes og ZOO's vegne, som nu får lov til at komme igang.

- Men jeg kan være bekymret for, om regeringen ved, hvor afgørende det er, at vi snart får lov til at rykke, hvis vi skal kickstarte hovedstadens erhvervsliv og arbejdsmarked, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

LÆS OGSÅ: Brostrøms forgænger - Udvidet genåbning er muligt