- Et stort flertal af vores medlemmer er ansat i sundheds- og ældresektoren, og naturligvis er der smitterisiko ved kurser, møder og arrangementer, lyder det fra FOA's forbundsformand Mona Striib. Foto: FOA

Coronafrygt: FOA aflyser hundredvis af arrangementer

11. mar, 13:06
Sundhedssektoren risikerer at komme i knæ - og vi må alle yde bidrag til at hindre smitte, siger forbundsformand Mona Striib.

FOA aflyser nu alle kurser, konferencer og arrangementer som følge af det aktuelle corona-udbrud, fremgår det af en pressemeddelelse fra fagforbundet. Dermed følger FOA i 3F's fodspor, som netop har sløjfet det kommende hovedbestyrelsesmøde

LÆS OGSÅ: Ny corona-aflysning - 3F sløjfer hovedbestyrelsesmøde

- Et stort flertal af vores medlemmer er ansat i sundheds- og ældresektoren, og naturligvis er der smitterisiko ved kurser, møder og arrangementer. Derfor aflyser vi alt fra i dag, og indtil situationen er normal igen, siger forbundsformand Mona Striib.

Aflysningerne berører hundredvis af arrangementer i FOA. Både centralt og lokalt. I FOAs 38 afdelinger er det for eksempel højsæson for generalforsamlinger, men de udsættes nu på ubestemt tid på grund af force majeure.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her

- Det er ærgerligt, og det berører formentlig også flere tusinde kursister. Men FOA er det forbund, der har den største andel af sundhedsfaglige medlemmer, så det er klart mest ansvarligt at anlægge et meget stort forsigtighedsprincip - også selvom vi nu formentlig går videre, end hvad sundhedsmyndighederne direkte forlanger, siger Mona Striib og tilføjer:

- Det er vigtigt, at vi tager situationen dybt alvorligt. Det er ikke længere kun rejseaktivitet i rød og orange zone, der bringer smitten videre, men også vores færdsel og samvær herhjemme. Nu skal vi skal gøre alt det, vi kan, for at minimere smittespredningen, siger Mona Striib.

LÆS OGSÅ: Kendt TV 2-profil i chok over læge - ”Uprofessionelt og respektløst”

A4 – kan vi hjælpe dig med arbejdslivet?

Er du blevet ledig? Hvordan er reglerne for dagpenge og feriepenge? Hvad hvis min svendeprøve ikke kan afholdes?

Der er mange spørgsmål om arbejdslivet i en corona-tid. På A4 vil vi gerne hjælpe dig med at finde svar. Vi vil gerne høre om dine oplevelser – også de besværlige og de bekymringer, vi står med i denne tid.

Skriv til os med din historie, dine spørgsmål eller bare et forslag eller et synspunkt. Vi lover at svare dig. Ikke alle henvendelser bliver til artikler. Vi har travlt og må prioritere. Men dit arbejdsliv – eller det du gerne vil have – vil vi gerne hjælpe dig med!

Nicolai Kampmann
Chefredaktør A4 Medier