Pernille_Rosenkrantz-Theil_pressem__de_25_10_2020_Olafur_Steinar_Gestsson_Ritzau_Scanpix
nullFoto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpi

Privat læreruddannelse: Minister beskyldes for chikane

5. mar 2021, 18:10

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Det falder ikke i god jord hos V og R, at undervisningsministeren nu påpeger, at folkeskoleforliget skal opsiges, hvis det skal være lovligt for lærere fra den nye, private læreruddannelse at undervise i folkeskolen. "Chikane", lyder det ifølge Folkeskolen.dk fra Marianne Jelved (R).

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) beskyldes for at benytte sig af chikane og "pistoltrussels-politik" i sin ideologiske modstand mod den nye, private læreruddannelse, der tirsdag blev vedtaget i Folketinget af et flertal uden om regeringen.

LÆS OGSÅ: Coronakrisen øger kløften mellem handicappede og arbejdsmarkedet: 'Vi er bekymrede'

Beskyldningerne kommer fra Venstre og regeringens støtteparti, de Radikale, der mener, at ministeren forsøger at afspore debatten om den nye læreruddannelse.

LÆS OGSÅ: Ny trepartsaftale: 500 millioner til flere praktikpladser

Tirsdag aften lod ministeren forstå på Twitter, at lærere fra den kommende uddannelse slet ikke må undervise i folkeskolen. Det fremgår nemlig af folkeskoleloven, at man skal have bestået læreruddannelsen på en professionshøjskole for at undervise i folkeskolen - og hvis det skal ændres, kræver det enighed blandt alle partierne i folkeskoleforligskredsen, pointerede Pernille Rosenkrantz-Theil.

"Vil V og RV opsige forliget"?, tweetede hun.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.