16.9-pollster_us_2020--trump_v_biden-a4lyd-3840x2160_optimized-medium_32

Pollster US 2020: The Battle of Voter Turnout

22. okt 2020, 6:30

Millioner af amerikanere har allerede afgivet deres stemmer, præsidenten holder rallies som aldrig før - tilsyneladende er han ved at løbe tør for kampagnepenge - og Biden er foran i afstemningerne blandt ældre vælgere.

I denne episode diskuterer vi vigtigheden af valgdeltagelse. Er der en strategisk fordel ved vælgerundertrykkelse? Hvorfor er Biden ikke bekymret for snyd med mail-in-afstemninger? Og er Trump virkelig bekymret, eller har præsidenten en anden grund til at tvivle på deres lovlighed?

LÆS OGSÅ: Pollster US 2020: The Battle of Florida

Det såkaldte electoral college er en vigtig faktor i det amerikanske præsidentvalg, men hvad er det egentlig? Og hvorfor argumenterer nogle for, at systemet skal afskaffes?

I anden del af episoden ser vi nærmere på Pennsylvania og Ohio. De to stater er interessante, ikke kun fordi Ohio er "The Swingiest of Swing states", som Jim Arkedis udtrykte det, men også fordi resultaterne af senatvalget den 3. november på ingen måde er sikre i disse stater.

Hvad er de vigtigste issues i Ohio og Pennsylvania i forbindelse med præsident- og senatorskampagner? Hvem har overhånden? Og hvorfor er resultaterne i disse stater så vigtige?

Der er mindre end to uger til 3. november.
Amerikanerne er begyndt at stemme
What’s Next? 

Værter: Sune Steffen Hansen, Jim Arkedis and Chip Felkel
Producer: Thomas Nørskov