20201027-210249-L-1920x1280we
Der er mindre end en uge til det amerikanske valg. (Arkivfoto) Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

Pollster US 2020:
The Battle of the American Future

29. okt. 2020 06.43

Med en uge til valgdagen bevæger det sig hurtigt i USA.

Biden og Trump mødte hinanden til den endelige debat, Amy Coney Barret er blevet bekræftet som den nye højesteretsdommer, coronavirus-epidemien er værre, end den nogensinde har været med peaks i nøglestater og landsdækkende, og mere end 65 millioner amerikanere har allerede stemt.

Sammenlignet med den nationale valgdeltagelse i 2016 har 47 pct. af vælgerne allerede afgivet deres stemme. I Texas er over 80 pct. af det samlede antal stemmer ved 2016-valget allerede opnået. Men er det primært demokratiske stemmer?

Traditionelt har republikanerne kørt stærke 'absentee ballot programmer' - men er det ændret med Trumps kampagne mod mail-in-stemmer? Og hvis de tidlige stemmer for det meste er demokratiske, vil der så ske et betydeligt rødt skift i de kommende dage og den 3. november? Hvordan sammenlignes afstemningerne lige nu med det samme punkt i 2016-kampagnen? Og hvad kan vi bedømme derudfra?

Hvordan vil dette valg påvirke det republikanske partis tilstand? Hvis Trump mister valget, og hvis republikanerne mister senats-sæder i tidligere røde stater - hvordan vil GOP komme sig?

Mens vi optog, var Joe Biden i Georgia og Mike Pence i South Carolina - hvad fortæller det os om kampagnerne lige nu? Og hvad betyder det, hvis Biden dukker op i Texas i de kommende dage? Jim og Chip giver deres indsigt i, hvad de skal passe på i dagene frem til 3. november.

Endelig giver Jim og Chip deres forudsigelser om, hvilken kandidat der vinder nogle af de nøglestater, som vi har diskuteret i podcasten.

Dette er den sidste episode inden 3. november - der er mindre end en uge til valgaftenen: 'Hu! Hold on to your hat!'

Værter: Sune Steffen Hansen, Jim Arkedis and Chip Felkel
Producer: Thomas Nørskov