20200323-164830-L-1920x1280we__1_
Pollster kigger på vælgersegmenter og forsøger at forklare, hvorfor vælgerne er strømmet til Socialdemokratiet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Pollster: Når frygt flytter stemmer

12. jun 2020, 06:00

Man siger, at tro kan flytte bjerge, men hvad sker der, når frygt flytter stemmer?

Vi er nu kommet til den tiende uge i vores corona-tracking, og der er begyndt at tegne sig et mere og mere tydeligt billede i tallene. Vi kigger på tallene og vurderer den fremtidige udvikling.

LÆS OGSÅ: Pollster: Europa - hvad sker der?

I anden del kigger vi på vælgervandringer. Vi er nu et år inde i valgperioden, så det er interessant at tage en pejling på den vælgermæssige situation i dansk politik – både hvad angår partierne i al almindelighed, men Socialdemokratiet i særdeleshed.

Hvem har flyttet sig? Og hvorfor?

Til at få sat os i gang med den snak, har producer Thomas lavet et interview med professor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen. Han sætter scenen i forhold til partiernes nuværende tilslutning.

Kasper forudser blandt andet, hvor længe opsvinget vil vare for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

I tredje del dykker vi konkret ned i Socialdemokratiet. Hvad er status her et år inde i valgperioden. Hvordan står partiet i forhold til vælgerne, og hvad ligger der foran regeringen på den anden side af sommerferien, corona m.m.

Vi kigger på vælgersegmenter og forsøger at forklare, hvorfor vælgerne er strømmet til Socialdemokratiet. Er det kun “rally around the flag”-effekten, eller ligger der mere bag? 

Vi slutter som altid af med en opsamling og perspektivering

  • Værter: Sune Steffen Hansen & Jesper Claus Larsen
  • Gæst: Kasper Møller Hansen
  • Producer og reporter: Thomas Nørskov