20201121-183842-L-1920x1202we
- Jeg har i lang tid gået med tanken om at tage en mental pause. Trække stikket og gå fuldstændig offline i en periode. Den mulighed har jeg fået nu, siger den tidligere statsminister. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politikere raser over Lars Løkke:
'Det er moralsk forkert'

25. nov. 2020 15.45
Flere politikere stiller sig undrende over for, at Lars Løkke har valgt at deltage i et realityprogram samtidig med, at han er folketingsmedlem og får eftervederlag. - Jeg ved ikke, om det er imod reglerne, men jeg synes, det er moralsk forkert at få løn for at varetage det danske folkestyre og så tage ud i verden for at være med i et reality-program, siger Torsten Gejl fra Alternativet.

Den tidligere statsminister Lars Løkke (V) er som bekendt netop nu i gang med optagelserne til reality-programmet Over Atlanten.

LÆS OGSÅ: Alternativet vil stoppe skatte-bombe mod samlevende pensionister: 'Det er nedværdigende'

Det betyder, at han har fri fra sit job som folketingsmedlem og som ordfører for Det Udenrigspolitiske Nævn i cirka fire uger. Hans fravær går dog ikke ud over hans løn. Ifølge Ekstra Bladet får han stadig sit eftervederlag på cirka 1,5 mio om året, som han får indtil juni 2021, fordi han har været minister.

Det har fået flere folketingsmedlemmer op ad stolen i dag. En af dem er Torsten Gejl fra Alternativet: 

- Hvis han er på ferie, er der ikke nogle, der skal blande sig i det, men hvis han ikke er, burde han være på arbejde. Jeg har meget svært ved at se, hvordan et reality-program er relevant arbejde for et medlem af Folketinget, siger han til A4 Arbejdsliv.

Jeg ved ikke, om det er imod reglerne, men jeg synes, det er moralsk forkert at få løn for at varetage det danske folkestyre og så tage ud i verden for at være med i et reality-program
Torsten Gejl ordfører og folkeitngsmedlem for Alternativet

A4 Arbejdsliv har i to dage forsøgt at finde ud af, om Lars Løkke har ferie eller orlov, men det har ikke været muligt at få et svar fra Venstres pressetjeneste endnu. De ved heller ikke, hvornår de har et svar. Men de henviser til Venstres gruppeformand, Karstens Lauritzens svar i Ekstra Bladet tidligere i dag:

’Lars er tidligere statsminister og formand. Han har været minister i Danmark i 14 år og ikke haft en normal uge. Han har valgt at deltage i et tv-program. Det er hans egen beslutning, og det har jeg på Lars’ initiativ haft en dialog med ham om,' skriver Karsten Lauritzen i et skriftligt svar til avisen.

Lars Løkke har svaret på kritikken, der først blev rejst af Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen på Twitter:

’Du (Poul Madsen red.) ved jo lige så godt som jeg, at jeg er berettiget til fuld løn frem til sommeren 2021 - om jeg så ikke var blevet genvalgt, taget på permanent badeferie eller havde nedlagt mit mandat’.

Forkert og arrogant

Så let tager Torsten Gejl ikke på det:

- Jeg ved ikke, om det er imod reglerne, men jeg synes, det er moralsk forkert at få løn for at varetage det danske folkestyre og så tage ud i verden for at være med i et reality-program, siger Torsten Gejl.

Rosa Lund retsordfører fra Enhedslisten raser over Lars Løkkes svar:

- Jeg synes, at det er meget arrogant. Der er ikke andre stillinger i Danmark, hvor man kan få dobbeltløn fra staten på den måde. Når man tænker på, hvordan vi behandler arbejdsløse, så virker det fuldstændig afsindigt, siger hun til Ekstra Bladet.

SFs gruppeformand, Jakob Mark, har heller ikke meget tilovers for, hverken Lars Løkkes rejselyst eller hans svar på kritikken:

- Man kunne måske som politiker vise lidt pli og sige: 'Jeg ved godt, at vi er underlagt nogle meget lukrative regler'. Og have lidt respekt omkring det. Vi er i en af de mest travle perioder i løbet af en folketingsår. Der forhandles reformer i alle ministerier, og der er fuld knald på lovgivning. Og så sidder manden på Lanzarote og siger, at han er taget på badeferie med eftervederlag.

Lars Løkke Rasmussen stævner ud fra Lanzarote i morgen, d. 26. november. Turen vil som minimum tage tre uger. Af rejsekammerarter får han blandt andre tv-vært Felix Smith, kokken Umut Sakarya og tidligere Bagedysten-deltager Ditte Julie Jensen.

LÆS OGSÅ: Borgmester i landets største mink-kommune: 'Vi har brug for et svar nu'

I en pressemeddelelse fra Dplay og Kanal 5, der viser programmet, har Lars Løkke sagt, at han glæder sig til at slappe af: 

'Jeg har i lang tid gået med tanken om at tage en mental pause. Trække stikket og gå fuldstændig offline i en periode. Den mulighed har jeg fået nu.