Politikere uenige om seksuel chikane:
For meget snak og for lidt handling

BeFunky-collage__19_
Astrid Carøe, ligestillingsordfører for SF, mener, at der er for meget snak og for lidt politisk handling fra regeringen i kampen mod seksuel chikane. Foto: Philip Davali, Niels Christian Vilmann, Emil Helms/Ritzau Scabpix
1. okt. 2020 10.35
SFs ligestillingsordfører mener, at regeringen er for sløve til at komme med konkrete forslag til, hvordan den vil bekæmpe seksuel chikane på arbejdspladsen. Ligestillingsministeren og beskæftigelsesministeren mener, at de har masser af forslag.

Det er ikke kun mellem arbejdsmarkedets parter, at sexchikane er sat på dagsordenen. Det er den i den grad også på Christiansborg.

LÆS OGSÅ: Arbejdsgiverne skal tage større ansvar for forebyggelse af sexchikane      

En af dem, der har mange forslag til, hvad der skal til for at bekæmpe seksuel chikane, er Astrid Carøe, der er ligestillingsordfører for SF. Hun mener blandt andet, at ansvaret for at stoppe seksuel chikane ligger i topledelsen, og at det er derfra en kultur skabes. Dermed skal det ikke kun være krænkeren, der holdes ansvarlig ved seksuel chikane, men også den øverste ledelse.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto. 

Glemt kodeord