20200603-080041-L-1920x1280we__1_
Langt de fleste sager drejer sig om forsøg på svindel. Kun en mindre del af beløbet er faktisk blevet udbetalt, fremgår det. I alt er 7,6 millioner kroner blevet beslaglagt. (Arkivfoto) Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Snyd med hjælpepakker: Anmeldelser for 43 millioner

5. okt 2020, 11:24
Udsigt til forhøjet straf i sager om coronasvindel. Anmeldelser handler om i alt 43 millioner kroner.

Politiet har indtil nu fået 128 anmeldelser om bedrageri med relation til hjælpepakkerne, og sagerne handler om næsten 43 millioner kroner i alt.

Det oplyser Bagmandspolitiet mandag i en status på udviklingen.

Langt de fleste sager drejer sig om forsøg på svindel. Kun en mindre del af beløbet er faktisk blevet udbetalt, fremgår det. I alt er 7,6 millioner kroner blevet beslaglagt.

Bagmandspolitiet - Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Søik - fordeler sagerne til de relevante politikredse, som skal stå for opklaringsarbejdet.

I nogle af sagerne er der sket varetægtsfængsling af de sigtede. Det gælder for eksempel en sag fra forleden, hvor en revisor og to mænd fra rockermiljøet er sigtet for at have forsøgt at få udbetalt 1,5 millioner kroner som lønkompensation.

Ansøgningerne i den sag gjaldt 26 medarbejdere i to firmaer. Imidlertid opdagede Erhvervsstyrelsen, at der var brugt falske personnumre.

Straffen for at bedrage det offentlige i forbindelse med hjælpepakkerne skal ifølge Folketinget være langt skrappere end anden form for økonomisk kriminalitet.

/ritzau/