Politi skyder mand på togstation:
Truede personale og passagerer

20190429-142242-7-1920x1277we__4_
Politiet forventer, at de tekniske undersøgelser på stationen vil berøre togtrafikken nogle timer frem. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
18. feb. 2021 06.29
En 42-årig mand er blevet skudt i Lundby, efter at han truede personale og passagerer med kniv i tog.

En 42-årig mand opførte sig natten til torsdag så truende med en kniv på en togstation i Lundby på Sydsjælland, at politi valgte at trække våben og affyre skud mod ham.

Manden blev ramt og siden kørt til et hospital. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse torsdag morgen.

Ifølge Ekstra Bladet er manden sigtet for at have truet en kvindelig togfører ved at holde en 20 til 30 centimeter lang kniv tæt på brystet af hende.

Han skulle desuden have tildelt en mandlig togfører et knytnæveslag i ansigtet, der smadrede togførerens briller.

I sigtelsen fremgår det ifølge avisen også, at den 42-årige mand havde truet sin kæreste tidligere på aftenen på kærestens adresse i Næstved.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har indledt en efterforskning, men kontorchef Claes Vestergaard ønskede torsdag formiddag ikke at oplyse noget om mandens tilstand.

Kontorchefen vil heller ikke sige, om den 42-årige blev ramt en eller flere gange.

DUP har i øvrigt valgt ikke at ville oplyse, om skudepisoden foregik inde i toget eller ude i det fri.

Politiet har oplyst, at manden blev skudt, efter at han havde optrådt truende med en kniv over for togpersonale og andre passagerer i et regionaltog.

Politiet blev kaldt til stationen omkring klokken 01.35.

Under den efterfølgende anholdelse udviklede situationen sig, hvorefter politiet afgav skud, som ramte manden.

Manden kunne ikke være til stede ved retsmødet torsdag, da han var for hårdt medtaget af skyderiet. Han blev dog varetægtsfængslet i fire uger.

De tekniske undersøgelser på stedet vil berøre togtrafikken i flere timer.

DR P4 skriver på Twitter, at al togdrift mellem Nykøbing Falster og Næstved er erstattet af togbusser. Helt frem til middagstid vil der være indsat busser på strækningen, lyder det.

/ritzau/