Pernille Vermund:
'Jeg er blevet bedømt på mit udseende hele mit liv'

20200815-143816-L-1920x1277we
Pernille Vermund (NB) mener både, mænd og kvinder bliver bedømt på deres udseende. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
19. feb. 2021 05.16
Formanden for Nye Borgerlige fik kritik for at gå meget feminint klædt, da hun blev valgt ind i Folketinget. Det fik hende blot til gå mere og mere feminint klædt. - Jeg havde lyst til at rykke grænserne for, hvad kvinder kan, fortæller den 45-årige politiker.

Gennem det meste af sit arbejdsliv er Pernille Vermund blevet bedømt på sit udseende. Det gælder både i det arbejdsliv, hun har nu som formand for Nye Borgerlige og i sit tidligere arbejdsliv som arkitekt.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker bliver omsorgstrætte under corona

- Jeg er blevet bedømt på mit udseende hele mit liv. Som arkitekt havde jeg løbende kontakt til nye entreprenører og håndværkere på alverdens byggepladser, og når der kom en ung kvinde med langt, lyst hår på en byggeplads, så skulle man sætte sig i respekt for ikke at blive vurderet på sin fremtoning. Da jeg blev politiker, blev det kommenteret, at jeg gik feminint klædt. Men det gjorde bare, at jeg begyndte at klæde mig endnu mere feminint. Jeg gik mere og mere i kjoler, fordi jeg havde lyst til at rykke grænserne for, hvad kvinder kan, fortæller Pernille Vermund til A4 Arbejdsliv.

Den 45-årige politiker vil dog ikke lade sig styre af andres holdninger. 

Glemt kodeord