3F's formand, Per Christensen, har truffet en beslutning om at genopstille til posten. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Per Christensen genopstiller som 3F-formand

26. feb 2020, 18:29
I kølvandet på opfordringer fra en række lokale 3F-afdelinger rundt omkring i landet har Per Christensen besluttet sig for at genopstille til posten som formand for 3F.

Det er ikke mere end en uges tid siden, at en række formand for 3F's lokale afdelinger rundt omkring i landet opfordrede Per Christensen til at fortsætte,  når hans nuværende formandsperiode udløber i 2022. Og af et opslag på det sociale medie Facebook fremgår det, at han har valgt at følge opfordringen ved at genopstille til posten som 3F-formand. 

LÆS OGSÅ: Bagland opfordrer 3F-formand til at tage en periode mere

- Jeg er fra flere sider og forskellige afdelingsformænd blevet opfordret til at tage en tørn til som formand for 3F, og en enig daglig ledelse har bakket op, står der i opslaget fra Per Christensen, hvor han tilføjer:

- Det er jeg selvfølgelig glad for og stolt, men også ydmyg overfor. Jeg er ikke færdig med at kæmpe for 3Fs medlemmer, og vi står midt i en kamp – om underbetaling af udenlandske kollegaer, social dumping, dagpenge og vores kollegaers ret til at trække sig før kroppen siger stop.

Ifølge 3F's forbundslove skal formanden fratræde på den kongres, hvor han eller hun i den efterfølgende kongresperiode er berettiget til at oppebære folkepension. Og eftersom Per Christensen ved den næste kongres, der finder sted i 2022, vil være fyldt 65 år, og pensionsalderen til den tid vil være 67 år, så falder han for fagforeningens egen aldersgrænse.

Derfor vil Per Christensen lade afgørelsen være op til forbundets kongres. 

- Det er klart, at det her kun kan lade sig gør, hvis 3Fs vedtægter justeres for alle valgte i forbundet, og det er i sidste ende et spørgsmål for kongressen, skriver han og fortsætter: 

- Jeg forestiller mig vedtægterne kan ændres sådan, at de valgte skal gå på den førstkommende kongres, som kommer efter, at de har nået pensionsalderen. Vi har prøvet det med at valgte går midt i en periode, hvor vi så allerede har valgt den, der skal efterfølge. Det er ingen tjent med.

LÆS OGSÅ: Million-indsprøjtning - Ikonisk butikskæde i knæ