20180602-132833-L-1920x1277we
Nina Palesa Bonde blev et kendt ansigt under OK18. Dengang sprang hun ud som en af de mest synlige aktivister under de langvarige og konfliktfyldte forhandlinger. Hun følger fortsat overenskomstforhandlingerne tæt, og hun mener, at de først og fremmest skal sikre reallønsfremgang for alle offentlige ansatte.

Heftig debat:
Palesa afviser Dragsteds kompromis i lønstriden

TEMA: OK21
3. mar. 2021 06.30
Dommerfuldmægtigforeningens formand Nina Palesa Bonde er dybt uenig med Pelle Dragsted, der her i A4 Overenskomst kalder det absurd, at lønstigningerne ved OK21 igen blev givet med samme procentsats til såvel højt- som lavtlønnede. Dragsted foreslår et kompromis ved den næste overenskomst OK24, så halvdelen af lønmidlerne bliver givet med lige mange kroner til såvel høj som lav. Men ifølge Djøf og Dommerfuldmægtigforeningen er det også urimeligt.

Røgen efter de netop afsluttede offentlige overenskomstforhandlinger OK21 har knapt lagt sig, inden debatten om hvorvidt lønstigningerne skal fordeles ligeligt i procenter eller kroner og øre igen er blusset op.

Debattør og tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, Pelle Dragsted, kritiserede for få dage siden her i A4 Overenskomst de mest vellønnede fagforbund for at holde fast i, at lønstigningerne skal fordeles med samme procentsats. Dragsted finder det urimeligt, at de med de højeste indkomster ved hver ny overenskomst er med til at gøre løngabet større og større. 

Glemt kodeord