Heftig debat:
Palesa afviser Dragsteds kompromis i lønstriden

20180602-132833-L-1920x1277we
Nina Palesa Bonde blev et kendt ansigt under OK18. Dengang sprang hun ud som en af de mest synlige aktivister under de langvarige og konfliktfyldte forhandlinger. Hun følger fortsat overenskomstforhandlingerne tæt, og hun mener, at de først og fremmest skal sikre reallønsfremgang for alle offentlige ansatte.
TEMA: OK21
3. mar. 2021 06.30
Dommerfuldmægtigforeningens formand Nina Palesa Bonde er dybt uenig med Pelle Dragsted, der her i A4 Overenskomst kalder det absurd, at lønstigningerne ved OK21 igen blev givet med samme procentsats til såvel højt- som lavtlønnede. Dragsted foreslår et kompromis ved den næste overenskomst OK24, så halvdelen af lønmidlerne bliver givet med lige mange kroner til såvel høj som lav. Men ifølge Djøf og Dommerfuldmægtigforeningen er det også urimeligt.

Røgen efter de netop afsluttede offentlige overenskomstforhandlinger OK21 har knapt lagt sig, inden debatten om hvorvidt lønstigningerne skal fordeles ligeligt i procenter eller kroner og øre igen er blusset op.

Debattør og tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, Pelle Dragsted, kritiserede for få dage siden her i A4 Overenskomst de mest vellønnede fagforbund for at holde fast i, at lønstigningerne skal fordeles med samme procentsats. Dragsted finder det urimeligt, at de med de højeste indkomster ved hver ny overenskomst er med til at gøre løngabet større og større. 

De mest synlige fagforeninger i debatten er lavtlønsforbundet FOA anført af formand Mona Striib på den ene side, og Akademikerne med Lars Qvistgaard i front på den anden. 

Striib fastslår, at hun vil kæmpe for at fordele lønstigningerne ligeligt i kroner og øre ved de kommende overenskomstforhandlinger om tre år, OK24, mens Qvistgaard ønsker at fastholde den nuværende procentpraksis. 

Glemt kodeord