Pædagoger kæmper med smittefrygt og coronafrustrationer:
'De er under et hårdt psykisk pres'

20200415-084738-L-1920x1080we
'Pædagogerne gør virkelig en stor indsats, og jeg er imponeret over deres gåpåmod'. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
8. jan. 2021 06.05
Det tærer på kræfterne hos landets pædagoger, der hver dag må gå på arbejde i en coronapræget arbejdssituation, hvor smittefrygt og frustrationer efterhånden fylder bægeret op. Pædagoger kastes ud på dybt vand, lyder kritikken.

Mens mange af os i øjeblikket arbejder fra hjemmets trygge rammer, isoleret fra coronasmitte og alskens coronaorganisering, så møder pædagoger stadigvæk troligt ind og passer vores børn.

Med den opgave følger både frygt og frustrationer. Det sender arbejdsmiljøet i landets institutioner under voldsomt pres. Det fortæller flere pædagogiske ledere, A4 Arbejdsmiljø har talt med for at spørge, hvordan de klarer sig i disse uger, hvor smitten igen er taget til i styrke.

- Det kommer an på, hvilken dag du spørger mig. Det er simpelthen så omskifteligt, svarer Mai Britt Funk, der er pædagogisk leder hos Kolbøtten i Aarhus, på netop dét spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Alarmerende tilstand på covid-afsnit: Sygemeldinger, trusler om opsigelser og grædende kolleger

Glemt kodeord