Pædagoger flygter fra hovedstadskommuner

20150227-154024-2-1920x1277we__1_
Sidste år forlod omkring 100 pædagoger de københavnske institutioner. (Arkivfoto) Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
6. maj 2021 08.07
Dårlige arbejdsvilkår får pædagoger til at forlade institutionerne i hovedstaden.

167 pædagoger sagde sidste år farvel til en daginstitution i hovedstadsområdet - uden der kom nye til.

Det skriver Politiken, der har kigget på lønstatistikker fra København, Rudersdal, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Dragør, Herlev og Rødovre. 

LÆS OGSÅ: Mangel på pædagoger vækker bekymring: 'Børnene skal ikke bare opbevares'

Et politisk flertal på Christiansborg har ellers vedtaget en aftale om minimumsnormeringer, der betyder, at kommunerne når kalenderen når 2024 skal have ansat det, der svarer til én pædagogisk medarbejder per tre vuggestuebørn og én pædagogisk medarbejder per seks børnehavebørn. 

Jan Hoby, der er næstformand i LFS København, som organiserer en stor del af pædagogerne, siger til Politiken, at pædagogerne er så belastede af hårde arbejdsvilkår, at mange vælger at forlade faget.

Der er afsat 7 milliarder kroner til at sikre flere hænder i institutionerne, og kommmunerne har allerede fået 1 millliard kroner til flere voksne. Og derfor er det også utilfredsstillende, at der ligefrem er et fald, lyder det fra SF’s børne- og undervisningsordfører, Jacob Mark. 

LÆS OGSÅ: Trods lovning på flere pædagoger: Kommuner har ikke ansat én eneste

 - Så er der simpelthen et politisk arbejde ude i kommunerne, der ikke bliver gjort godt nok. Det kan være, at man har for store institutioner, at arbejdsvilkårene er for dårlige, eller at ledelsen ikke er tæt nok på, siger han til Politiken.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil ikke kommentere historien, men ordfører Jens Joel (S) peger på minimumsnormeringer som en del af løsningen.

- Skyldes det, at der har været for dårlige muligheder for at virke som pædagog, så er minimumsnormeringer jo en del af svaret på det. Forhåbentlig kan man få flere pædagoger til at blive i faget og på sigt få lokket nogle tilbage, fordi arbejdsvilkårene bliver bedre, siger han til Politiken.