Lederne:
På høje tid at genåbne aktiveringsindsatsen

Kim_M__ller_Larsen_Analysechef_Lederne_1650px
Foto: Ledernes Hovedorganisation
8. apr. 2021 14.16
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

FRA DEN 15. APRIL kan ledige igen komme i virksomhedspraktik eller blive ansat i et løntilskudsjob. Det har de ikke kunnet i det meste af et år, med mindre det er foregået digitalt.

LÆS OGSÅ: Nu kan ledige igen komme i praktik og løntilskud

Desværre har nedlukningen af aktiveringsindsatsen haft store konsekvenser, især for antallet af forsikrede langtidsledige, der er fordoblet. I februar 2020 var der knap 14.500 langtidsledige dagpengemodtagere mod knap 30.000 i februar i år. Noget af stigningen skyldes, at forbrug af dagpengeperioden har været sat i bero, men det gør ikke problemet mindre.

Derfor er det på høje tid, at vejen mellem de ledige og virksomhederne nu bliver genåbnet.

SPØRGSMÅLET ER BARE, hvor længe der skal gå, før vi igen kommer ned på niveauet fra før krisen. Vi ved desværre af erfaring, at vejen tilbage til arbejdsmarkedet kan være lang og sej, når man først er trådt ind i køen af langtidsledige. Et af de mest farbare veje til et job går via virksomhedspraktik eller løntilskudsjob.

LÆS OGSÅ: Dennis har været tilknyttet jobcenter i 16 år: ’Det har ødelagt mig’

Derfor kan vi kun håbe på, at de mange tusinde, som er blevet fanget i langtidsledighed under nedlukningen, får en ny chance nu, hvor både beskæftigelsesindsatsen og resten af samfundet åbner igen.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].