Aftalen gælder for omkring 8.000 ansatte på fabrikker i møbelindustrien (arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Aftale i møbelindustrien: Overenskomst i hus til 8.000

20. feb, 11:23
Snedkere, ufaglærte og maskinsnedkere har fået nye aftaler om uddannelse, fritvalg, barsel og meget mere for de kommende tre år.

Torsdag morgen landede en aftale for ansatte på Carl Hansen, Tvillum, STM Vinduer og andre fabrikker i træ- og møbelindustrien. Det skete efter næsten et døgns afsluttende forhandler mellem 3F og DI i Industriens Hus i København.

Det skriver Fagbladet 3F.

Aftalen læner sig op af forliget på Industriens Overenskomst, der blev indgået for 11 dage siden.

Forhandlingssekretær Morten Silo-Bøjstrup fra 3F Industri har stået i spidsen for forhandlingerne. Han fremhæver især mulighederne for uddannelse i dagens aftale.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv her

LÆS OGSÅ: Forsvarets ansatte misbrugte kreditkort i sexbutik - "Det er rystende og helt usædvanligt"

- Vi er glade for, at det med aftalen bliver lettere at få løftet flere fra ufaglærte til at blive faglært, for eksempel som maskinsnedker. Det er nødvendigt med den teknologiske udvikling, som branchen går igennem i disse år, siger Morten Silo-Bøjstrup.

Aftalen gælder for omkring 8.000 ansatte på fabrikker i møbelindustrien. Ligesom i den store overenskomst i industrien giver den en stigning på fritvalgskontoen fra fire til syv procent, øremærket fædreorlov og længere tid med løn under sygdom.

Mindstelønnen stiger 7,50 kroner de kommende tre år, mens den endelige løn skal forhandles på plads ude på de enkelte virksomheder.

LÆS OGSÅ: OK-forhandlinger i transportsektoren tæt på klimaks

Aftalen gælder de næste tre år. Overenskomsterne udløber 1. marts og den nye aftaler træder i kræft, hvis et flertal af 3F’ere, HK’ere, Metal-medlemmer og så videre stemmer ja til den samlede mængde af overenskomster. Denne afstemning vil sandsynligvis finde sted om en måneds tid.