Over hver ottende vælger vil overveje at stemme på Løkke-parti

20210123150347369_1000
Lars Løkke Rasmussen ses her til valgfest i november i forbindelse med det amerikanske valg. Siden da har han meldt sig ud af Venstre og startet et politisk netværk, der ifølge ham selv muligvis kan blive til et parti. (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
23. jan. 2021 15.51
Hvis Løkkes politiske netværk bliver til parti, vil 14 procent vælgerne overveje at stemme på det.

Hvis tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen skulle starte et parti, der bliver opstillet ved næste valg, vil det være med i overvejelserne hos 13,6 procent af vælgerne, viser en måling fra Voxmeter.

De adspurgte i målingen er blevet spurgt, hvor sandsynligt det er, at de vil stemme på et sådan parti med Lars Løkke Rasmussen i spidsen. Her svarer 3,6 procent, at det er meget sandsynligt, mens 10 procent svarer, at det er sandsynligt.

Dette skal dog ikke forveksles med vanlige meningsmålinger, hvor de adspurgte bliver bedt om at vælge mellem alle partierne. Det er ikke tilfældet her.

Derfor advarer Voxmeters analysedirektør, Anna Midtgaard Christensen, mod, at man tror, at et parti stiftet af Lars Løkke Rasmussen ville få 13,6 eller 3,6 procent af stemmerne, hvis det stod på stemmesedlen til et valg i dag.

Glemt kodeord