Ny rekord:
4508 smittede seneste døgn

18. dec. 2020 14.25
Danmark runder 1000 dødsfald med coronavirus, efter at der det seneste døgn er 15 dødsfald med covid-19.

15 mennesker er det seneste døgn døde med coronavirus i Danmark. Dermed er der nu over 1000 herhjemme, der er døde med covid-19.

Det viser de daglige smittetal fra SSI. I alt er 1007 danskere nu døde med coronavirus. Yderligere 4508 er smittet det seneste døgn.

Tallet er ifølge Kasper Iversen, professor på Københavns Universitet og overlæge på Herlev-Gentofte Hospital, bekymrende.

- Det går desværre, som vi havde frygtet og desværre også troet – at både indlæggelsestallene og smittetallene fortsat stiger, og at vi ikke har knækket kurven endnu, siger han.

Antallet af test er igen fredag rekordhøjt, idet der er foretaget 141.172 test. Det giver en positivprocent på 3,19 procent, hvilket er nogenlunde på niveau med tal fra den seneste uge.

- Det er stabilt, så det kan være, at en del af den stigning, vi ser i antal smittede, skyldes det øgede antal testede. Det er rart, at positivprocenten ikke også slår rekord, men den er stadig høj, siger Kasper Iversen.

Antallet af indlæggelser stiger med 52. Der er nu 568 indlagte med coronavirus i Danmark.

Dermed er der flere indlagte, end der var den 1. april, som var den dag i foråret, hvor flest mennesker var indlagt med coronavirus. Dengang var der tale om 535 indlæggelser.

Dog var der dengang langt flere på intensiv og i respirator. 146 var indlagt på intensiv, mens 129 var i respirator 1. april.

Af de 568 indlagte fredag er 79 indlagt på intensiv, mens 52 får hjælp med at trække vejret af en respirator.

Generelt er patienterne desuden indlagt i kortere tid i dag, end de var i foråret.

Det er de, på grund af sundhedsvæsnet er blevet bedre til at behandle patienter med coronavirus. Blandt andet har man fundet ud af, hvilken medicin og understøttende behandling, som hjælper mod sygdommen.

Ud over de 4508 positive test, der er konstateret på de offentlige testcentre, hvor man bruger såkaldte pcr-test, er der fundet 1083 positive tilfælde med coronavirus med de såkaldte lyntest.

De 1083 positive test er fundet blandt 35.557 lyntest, der blev foretaget torsdag. Det svarer til, at der blev fundet virus hos 3,05 procent af de testede.

Det viser tal fra Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink, der har fået til opgave at stå for lyntest på statens regning.

Lyntest er ikke lige så pålidelige som de pcr-test, der bliver brugt i det offentlige.

/ritzau/