20140616-100252-4-1920x1078we
Torben Østergaard Nielsen er ejer af virksomheden A/S United Shipping & Trading Company. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Oliekøbmand overdrager livsværk: Børnene bliver milliardærer

10. jun 2020, 19:05
En fynsk oliekøbmand har overdraget en stor andel af sit livsværk til sine to piger. De er nu begge milliardærer.

Torben Østergaard Nielsen er en holden mand. Han ejer nemlig den fynske virksomhed A/S United Shipping & Trading Company, som også er hans livsværk.

For 40 år siden startede han virksomheden op, der efterfølgende skulle vise sig at blive et sandt olieimperie. Men nu er tiden kommet til et generationsskifte.

Derfor har Torben Østergaard Nielsen nu valgt at overdrage i alt 66 procent af virksomheden til sine døtre. Det er 36-årige Nina Østergaard Borris og 30-årige Mia Østergaard Nilesen, der følgelig bliver særdeles holdne kvinder. Det skriver Børsen.

A/S United Shipping & Trading Company har en såkaldt toplinje på 71,6 milliarder kroner og er landets niendestørste virksomhed målt på omsætning.

Torben Østergaard Nielsen beholder selv hovedaktierne, de såkaldte A-aktiver, i moderselskabet Selfinvest. Fremover er det dog, ifølge Børsen, planen, at de to piger skal arve de resterende procent af virksomheden.

Nina Østergaard Borris blev i januar i år næstkommanderende i virksomheden. Hun lægger da heller ikke skjul på, at hun er klar til at tage et endnu større skridt.

- Dengang, jeg blev spurgt i skolen, hvad jeg ville være, sagde jeg, at jeg ville arbejde i min fars virksomhed og overtage den, siger hun til Børsen.