20210119-150655-L-1920x1347we
– Jeg er skuffet over resultatet. Det kan jeg lige så godt indrømme. Men hvis jeg nu bare var den eneste, der var skuffet. Jeg tror, at både sygeplejerskerne, pædagogerne og de øvrige traditionelle kvindefag alle er skuffede, siger Enhedslistens ligestillingsordfører, Pernille Skipper, om OK21. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

OK21 skuffer Pernille Skipper:
Kræver 2030-plan for ligeløn

8. mar. 2021 06.25
Kvindernes internationale kampdag er en god anledning til at gøre status over, hvor langt vi er nået med ligestillingen på det offentlige arbejdsmarked, mener Enhedslisten. Og vi er ikke nået ret langt, fastslår partiets ligestillingsordfører, Pernille Skipper til A4 Overenskomst. Hun er skuffet over resultatet ved OK21, og derfor nu kræver hun nu, at regeringen fremlægger en plan for ligeløn.

Hvis regeringen ikke målrettet vil bekæmpe uligeløn gennem de offentlige overenskomster, hvad vil de så, spørger Enhedslistens ligestillingsordfører, Pernille Skipper.

Noget skal der ske, og regeringen bør derfor indkalde til forhandlinger om en ligelønsplan, der kan række flere år frem og sikre en målbar forbedring i uligeløn mellem kønnene inden 2030. Det er budskabet fra Enhedslisten på kvindernes internationale kampdag.

Glemt kodeord