Cirka 100 fagligt aktive var troppet op foran 3F's hovedkvarter fredag formiddag. Foto: Kristoffer Nordskov/A4 Medier

Fagligt aktive bakkede op om forhandlere: Blokerede 3F's forbundshus

14. feb 2020, 12:05
Fredag formiddag blokerede fagligt aktive gaderne omkring 3F's forbundshus i Kampmannsgade i København for at vise deres opbakning til forhandlerne på lønmodtagersiden, der i øjeblikket forhandler overenskomst. I byer som Aalborg, Aarhus og Horsens har der også været faglige aktioner i dag.

I formiddags blev trafikken foran 3F's forbundshus i Kampmannsgade og i de nærliggende gader i det centrale København blokeret i knap en halv times tid, da op mod 25 lastbiler omkring kl. 9 rullede ind og huggede bremserne i. 

Bag rattene sad blandt andre københavnske stilladsarbejdere, der sammen med op mod 100 andre fagligt aktive var mødt op foran forbundshuset som en del af en såkaldt faglig aktionsdag.

LÆS OGSÅ: Malerformand ser muligheder i industriforlig: 'Men vi kommer til at løse problemerne selv'

- Vi er her for at vise, at vi stadig bakker vores forhandlere op på trods af det beskedne forlig, som vi mener er landet på industrien. Men vi har selvfølgelig fuld tiltro til, at vores forhandlere giver den alt, hvad de har, så vi kan få det bedste resultat inden for de snævre rammer, som industriens forlig giver, lød det fra murersvend Christian Nielsen, der var mødt op foran 3F's domicil og desuden er aktiv i Murernes Faglige Klub. 

Landet over blev fredag formiddag brugt af fagligt aktive til at markere deres støtte til lønmodtagernes overenskomstforhandlere på det private område. Der har været aktioner i Aalborg, Aarhus, Horsens, Sønderborg, Randers, Esbjerg og København.

Lønmodtagere vil have del i lønfest

Bag initiativet står Fagligt Formandsinitiativ, der er et netværk af lokale fagforeningsformænd fra hele landet. Om baggrunden for aktionsdagen skriver man i en pressemeddelelse:

- Arbejdsgiverne og aktionærerne har holdt lønfest i mange år. Nu må vi stå sammen og sikre, at de, der får hjulene i samfundet til at køre, også får en del af kagen, skriver folkene bag initiativet.

LÆS OGSÅ: Byggeriformand om fusion: Vi får mere styrke over for 3F

Derudover kræver man blandt andet et stop for social dumping, en markant forhøjelse af mindstelønnen, bedre forhold for lærlinge og bedre løn/fritvalgsordning.

Bag initiativet Fagligt Formandsinitiativ står: 3F Bygge, Jord, Miljø; 3F København; 3F Transport, Logistik, Byg; Esbjerg Transport; 3F Esbjerg Byg; Dansk El-Forbund København; Rør- og Blikkenslagernes Fagforening; HK It, medie & industri Hovedstaden; 3F Horsens; 3F Aalborg; Malernes Fagforening Storkøbenhavn og Fællesklubben Aller Tryk.