De to malere, Gerd Moss Christensen (tv.) og Renée Hede, var begge til stede foran Malerforbundets kontorer, da OK-forhandlingerne for knap 8.000 malere gik i gang mandag. Foto: Malerforbundet/Maria Sejersten Jeppesen

Fagligt aktiv maler inden OK-forhandlinger: 'Hvis de kommer ud med noget bras, så bliver folk da vrede'

4. feb 2020, 06:05
Ved OK-forhandlingerne i 2017 var maler Gerd Moss Christensen en af de mange, der var utilfreds med den aftale, der blev forhandlet hjem på byggeområdet. Hun bakker op om forhandlerne ved dette års OK-forhandlinger, men understreger også, at der er store forventninger til resultatet.

Da Malerforbundets forhandlere og deres modparter fra Danske Malermestre og Dansk Byggeri i går mandag mødte op til de indledende overenskomstforhandlinger for landets mange tusinde malere, blev de mødt af taktfaste klapsalver, tyk rød røg fra romerlys og vajende faner. 

En skarp kontrast til den store modstand, som forbundets medlemmer gav udtryk for efter den seneste omgang overenskomstforhandlinger i 2017, populært kaldet OK17, hvor mere end 60 pct. af malerne stemte nej til det resultat, som forhandlerne kom hjem med. 

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger

Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?