Her er danskernes dom over OK-forhandlinger:
Så mange tror på konflikt

okokok
Årets overenskomstforhandlinger blev skudt i gang onsdag i sidste uge. Her billede taget foran forligsinstitutionen i København under de offentlige OK-forhandlinger i 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix
15. jan. 2020 21.45
Social dumping, flere fridage og fleksibel arbejdstid overtrumfer løn som vigtigste emner ved årets OK-forhandlinger, viser ny undersøgelse. Samtidig tror langt de fleste danskere på, at det vil lykkes arbejdstagere og arbejdsgivere at nå frem til en aftale.

Når årets overenskomstforhandlinger om få måneder efter planen er overstået, kan det blive til synet af glade topforhandlere med smil på læben, der præsenterer en ny aftale, som sætter rammerne for det danske arbejdsmarked i de næste tre år. 

Alternativet er sammenbidte miner, hvis forhandlingerne bryder sammen, og Danmark bliver kastet ud i en storkonflikt, der lægger fabrikker, byggepladser og kontorbygninger øde. 

LÆS OGSÅ: Nu står ansat fra omstridt stillads frem: Vi fik besked på at løbe fra myndig­hederne

I en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for A4 Arbejdsliv, svarer et flertal af danskerne dog, at de tror på, at der venter en fornyelse af overenskomsterne, og ikke et sammenbrud, for enden af de langvarige forhandlinger.

Glemt kodeord