Jobcenter uden krav og kontrol åbner:
- Det kan blive fremtiden

Lufthavnstorvet-medium_32
Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye og Tårnbys borgmester Allan S. Andersen er gået sammen om at åbne et rådgivnings- og jobcenter i Københavns Lufthavne Foto: Københavns Lufthavne
TEMA: Kastrup i knæ
30. jun. 2020 10.00
Thomas Bredgaard, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, ser mange fordele i et nyt jobcenter, der åbner i Københavns Lufthavn, hvor der ikke stilles krav til de opsagte medarbejdere.

Når du melder dig ledig, skal du skrive en til to jobansøgninger om ugen og troligt møde op i dit lokale jobcenter, når jobkonsulenten kalder dig til samtale.

LÆS OGSÅ: SAS fyrer 1.593 ansatte: Cheflønninger tilbage på niveau

Men i et nye jobcenter, der tirsdag officielt åbner i Københavns Lufthavn, er vilkårene nogle helt andre. Bag Jobcenter CPH, der er navnet på det nye jobcenter, står flere af de store virksomheder i og omkring lufthavnen, adskillige forbund og Tårnby Kommune, hvor lufthavnen ligger.

Serie: Kastrup i knæ

Før coronakrisen var der 22.000 ansatte i 1.000 virksomheder i og omkring Københavns Lufthavn. Flere tusinde risikerer at miste deres job, når hjælpepakkerne rinder ud. A4 Arbejdsliv går tæt på nogle af de ansatte og på den kæmpe økonomiske krise, som lufthavnen står i. En krise, der rammer mennesker og deres drømme, familier og lokalsamfund. I en fælles indsats søger politikere, virksomheder, fagforeninger og Tårnby Kommune at få de ansatte til at lande bedst muligt efter en uønsket mental lufttur.  

Glemt kodeord