EU-udspil om mindsteløn møder hård kritik

20200528-131244-L-1920x1280we
EU's Beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit, rammer skævt med kommissionens nye udspil, fastslår ekspert og flere politikere overfor A4 Medier. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
27. okt. 2020 22.00
Onsdag kommer EU-Kommissionens udspil om en europæisk mindsteløn. Kommissionen har imødekommet lande med en stærk overenskomstdækning. Men udspillet har alligevel alvorlige mangler, fastslår ekspert og flere politikere overfor A4 Medier.

Det er ikke alene i Bruxelles, at der netop nu bliver holdt nøje øje med EU-kommissionens nye udspil om europæisk mindsteløn, der rammer offentligheden onsdag. 

Herhjemme frygter arbejdsmarkedets parter, at udspillet vil blive en alvorlig trussel mod den danske model, hvor lønnen aftales mellem arbejdsgivere og lønmodtagere.

Udkastet afslører, at der er gjort meget for at holde den danske overenskomstbaserede arbejdsmarkedsmodel ude af kommissionens udspil om mindsteløn. 

Alligevel vil udspillet næppe blive modtaget med åbne arme i Danmark. Det forudser Jens Arnholtz, professor på Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier på Københavns Universitet. 

Glemt kodeord